Flat Preloader Icon

Auto Onderhoud

Een auto moet onderhouden worden volgens de fabrieksvoorschriften. Dat betekent op afgesproken tijden of kilometerstanden een beurt. Dat kost weliswaar geld, maar voorkomt veel duurdere reparaties achteraf.

Waarom onderhoud

In de media wordt wel eens geroepen dat een beurt uitstellen of overslaan heus wel kan. Auto’s zouden immers steeds beter worden en dus minder onderhoud nodig hebben; de autobezitter kan zo maar mooi de kosten voor een beurt uitsparen en gewoon wachten tot de volgende APK-keuring.

Dat is pertinent onjuist gedacht. Ten eerste is een APK-keuring geen beurt. Zo worden slijtagedelen als bougies, filters en vloeistoffen niet vervangen. Ook andere essentiële checks zijn geen onderdeel van de APK. Maar veel belangrijker nog is dat fabrikanten de verbeterde kwaliteit van auto’s al meegenomen hebben in het onderhoudsadvies.

Vroeger moest een auto na 10.000 kilometer een beurt; tegenwoordig is dat vaak al 30.000 kilometer, of nog langer. Tijdens zo’n beurt worden slijtagedelen vervangen en andere problemen tijdig gesignaleerd. En dat is maar goed ook: een setje remblokken vervangen kost een fractie van nieuwe remschijven, om maar een voorbeeld te noemen.

Kortom: een regelmatige beurt blijft noodzakelijk, want voorkomen is beter dan genezen.

Ook scooters vallen onder onze expertise

Naast een apk kunt u voor nog vele andere diensten terecht bij onze garage in Zwanenburg, nabij Halfweg. Zo zijn wij ook gespecialiseerd in scooters. U kunt bij ons kiezen uit diverse fraaie scooters, maar ook profiteren van onze dienstverlening. Plan een onderhoudsbeurt voor uw scooter in, of schakel ons in voor scooter reparatie wanneer u problemen heeft met uw scooter. Wij staan te allen tijde voor u klaar.

De invloed van wijzigingen in de brandstof

Als de brandstof van uw voertuig wijzigt, dan kan dit van invloed zijn op de datum per wanneer u het voertuig voor APK moet laten keuren. Bijvoorbeeld een auto gaat van benzine naar gas, de APK-keuring verandert dan van de eerste keer na 4 jaar, dan 2, weer 2 en dan 1 naar eerste APK-keuring na 3 jaar en daarna elk jaar.

De kosten voor een keuring:
Benzine €29,95 inclusief afmeldkosten
Diesel €29,95 inclusief roetmeting afmeldkosten
Hybride / Elektrisch €29,95 inclusief afmeldkosten

Natuurlijk is het bij ons ook mogelijk om voor een APK-keuring een leenauto mee te krijgen.
Wilt u dit dan wel aangeven bij het maken van de afspraak.

Maak direct een afspraak voor de apk van uw auto

Bent u op zoek naar de juiste plek voor een apk in Zwanenburg, in de buurt van Halfweg? Maak nu telefonisch een afspraak met ons en u kunt uw auto direct bij ons langs brengen voor een keuring. U kunt ons bereiken op 020-4971743. Een van onze medewerkers staat u graag te woord om een afspraak te maken voor een apk, of om antwoord te geven op uw vragen

Uw auto direct gekeurd?

APK Keuring

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Graag nodigen wij u uit om een kopje koffie te komen drinken

Nieuwe occasion nodig? Of afspraak maken voor APK of onderhoud?

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:30
Dinsdag: 09:00 - 17:30
Woensdag: 09:00 - 17:30
Donderdag: 09:00 - 17:30
Vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

DJ Auto's en scooters 2023 | Website ontwikkeld door Racod Websites & Webshops