Flat Preloader Icon

Banden service

Wij balanceren na elke wissel uw banden voor maximaal rijcomfort. Hierdoor voorkomen wij hinderlijke trillingen in het stuur en in de ophanging van de auto.

De banden onder uw auto slijten niet gelijkmatig. Bij de meeste personenauto’s slijten de banden op de aangedreven as sneller. Dit kunt u voorkomen door de banden met het meeste profiel achter te laten plaatsen.Dit verhoogt uw veiligheid en zorgt voor een betere wegligging. Wij balanceren na elke wissel uw banden voor maximaal rijcomfort.

Voordelen bandenwissel:

  • Veiligheid
  • Betere wegligging


Waarom is het belangrijk om te wisselen?

Slijtage aan banden kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Tijdens onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten banden minder grip. Vooral op natte ondergronden is het oppassen geblazen. De achterkant van uw auto zal dan sneller wegglijden van de voorkant. Door minder versleten banden op de achteras te monteren, heeft u een betere wegligging.

Wanneer mag ik niet meer rijden op een band?

Als de profieldiepte van uw band minder dan 1,6 millimeter is. Dat is de wettelijke minimale profieldiepte voor alle personenwagenbanden in Europa. Wij adviseren u echter uw banden bij uiterlijk 2 mm te vervangen. Wij meten altijd de profieldiepte voordat we wisselen. Is deze onvoldoende, dan zullen wij de band vervangen. U kunt zelf ook uw banden eenvoudig controleren met een profielmeter.
Waarom is balanceren nodig na elke wissel?

Wij balanceren na elke wissel uw banden voor maximaal rijcomfort. Hierdoor voorkomen wij hinderlijke trillingen in het stuur en in de ophanging van de auto. Dit zorgt voor onprettig rijden en is bovendien niet veilig. Bovendien gaat een gebalanceerde band langer mee en dat levert een besparing op.

Meteen contact opnemen

Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Graag nodigen wij u uit om een kopje koffie te komen drinken

Nieuwe occasion nodig? Of afspraak maken voor APK of onderhoud?

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:30
Dinsdag: 09:00 - 17:30
Woensdag: 09:00 - 17:30
Donderdag: 09:00 - 17:30
Vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

DJ Auto's en scooters 2023 | Website ontwikkeld door Racod Websites & Webshops