Flat Preloader Icon

Auto Onderhoud

Een auto moet onderhouden worden volgens de fabrieksvoorschriften. Dat betekent op afgesproken tijden of kilometerstanden een beurt. Dat kost weliswaar geld, maar voorkomt veel duurdere reparaties achteraf.

Waarom onderhoud?

In de media wordt wel eens geroepen dat een beurt uitstellen of overslaan heus wel kan. Auto’s zouden immers steeds beter worden en dus minder onderhoud nodig hebben; de autobezitter kan zo maar mooi de kosten voor een beurt uitsparen en gewoon wachten tot de volgende APK-keuring.

Dat is pertinent onjuist gedacht. Ten eerste is een APK-keuring geen beurt. Zo worden slijtagedelen als bougies, filters en vloeistoffen niet vervangen. Ook andere essentiële checks zijn geen onderdeel van de APK. Maar veel belangrijker nog is dat fabrikanten de verbeterde kwaliteit van auto’s al meegenomen hebben in het onderhoudsadvies.

Vroeger moest een auto na 10.000 kilometer een beurt; tegenwoordig is dat vaak al 30.000 kilometer, of nog langer. Tijdens zo’n beurt worden slijtagedelen vervangen en andere problemen tijdig gesignaleerd. En dat is maar goed ook: een setje remblokken vervangen kost een fractie van nieuwe remschijven, om maar een voorbeeld te noemen.

Kortom: een regelmatige beurt blijft noodzakelijk, want voorkomen is beter dan genezen.

APK

Een snelle apk bij onze garage in Zwanenburg

Bij DJ Auto’s kunt u ook terecht voor APK-keuringen.

Werkplaats

Voor kleine onderhoudswerkzaamheden of kleine reparaties  kunt u altijd, zonder afspraak bij ons terecht. Wij helpen u terstond. En mocht u even moeten wachten, dan staat de (gratis en verse) koffie klaar!

Airco Service

Als u denkt aan airconditioning in uw auto, denkt u waarschijnlijk aan de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten is dat uw airco in de auto ook in de winter erg handig kan zijn.

Balanceren

Heeft u weleens meegemaakt dat uw stuur trilde tijdens het rijden? Dit is één van de tekenen dat uw wielen niet goed zijn uitgebalanceerd. 

Banden Service

De banden onder uw auto slijten niet gelijkmatig. Bij de meeste personenauto’s slijten de banden op de aangedreven as sneller. Dit kunt u voorkomen door de banden met het meeste profiel achter te laten plaatsen.

Nieuwe occasion nodig? Of afspraak maken voor APK of onderhoud?

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:30
Dinsdag: 09:00 - 17:30
Woensdag: 09:00 - 17:30
Donderdag: 09:00 - 17:30
Vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

DJ Auto's en scooters 2023 | Website ontwikkeld door Racod Websites & Webshops